Programma Sjamanistisch Festival 2018 
DSC_5539-Uil_Quest

Fotograaf: Pieter van DijkAanmelden
Festival 2018
Sjamanen 2018
Dag Indeling
Informatie


Hierbij het programma 2018
Het wordt aangevuld zodra er informatie binnenkomt.
Het staat op alfabet

 


 

 

Aréke van der Meer    www.areke4you.nl
Healingen – Privé sessies

Aréke is intuďtief sjamanistisch healer en gebruikt hiervoor veelal haar handen die van nature helend zijn. Zoals ook de sjamanistische drum, haar stem en eventueel klankschalen en ratels.

Het is haar intentie om bij jou de harmonie te herstellen en het zelf herstellend vermogen te activeren, zij doet dit in samenwerking met haar spirituele begeleiders en gidsen.
Aréke van der Meer   www.areke4you.nl
Workshop: Klankhealing ligconcert

Klank,

klank is trilling
trilling is waar wij uit bestaan.
Door.
akoestische klanken worden je lichaam , geest en ziel "geraakt" en daarmee het zelfhelend vermogen geactiveerd.Een heerlijk bad van allerlei verschillende instrumenten zoals drums, ratels, tinkerbelletjes, gongen, regenstok, sansula's stem en zang hebben een helende werking op ons lichaam, gevoel, gedachten en ziel.

De klanken raken je op allerlei manieren, ze kunnen heel prettig zijn maar ook minder plezierig, dat is allemaal oké en helend, rustgevend of geeft je energie daar waar nodig is.

Je hoeft niets anders te doen dan te liggen, ervaren en genieten.Caro Daalder   www.centrumdequest.nl 
Workshop: De kracht van Uil

De uil is een mysterieuze vogel en wordt op vele manier aanschouwd. Sommige zijn bijna idolaat van uil, andere zijn er bang voor. Door de eeuwen heen is de uil zowel gezien als wijze vogel en als een boodschapper van de dood. Vandaag is de vraag wat uil voor jou kan betekenen.
Wat is uil voor jou? Geeft uil je kracht? Kun jij je met uil identificeren? We gaan in deze workshop uil op een nieuwe manier ervaren. Door contact met uil te maken via dans, trance en kans.

 

Cees Elenbaas   www.ochtendnevel.nl
Workshop: Drumworkshop

Drumworkshop waarbij we Uil in de stilte ontmoeten. Gezamenlijk gaan we drummen om bij onszelf te komen, elkaar te verwelkomen en alles om ons heen. Al drummend verbinden we ons met de energie van Uil die we tijdens de trancereis ontmoeten.
De workshop wordt gegeven door sjamaan Ochtendnevel.
Meenemen: eigen drum (als je die niet hebt kun je er een lenen), deken en sokken voor tijdens de trancereis  

Clasien Hundersmarck   www.debontemerel.nl
Workshop: Amulet maken

Op een houten schijf of stukje perkament brengen we met verf of stift, ons eigen symbool aan. Met kralen, evt. oude sieraden van jezelf, stukjes hout, enz maken we er een kracht voorwerp van. Aan het eind van de workshop wijden we het voorwerp in, door in een kleine ceremonie, Uil te vragen zijn kracht er aan te verbinden.
Kosten: €5 voor materiaal
Ilonka Heideveld    www.loosterveld.nl
Workshop: Herbronnen

Moeder Aarde biedt alles wat je van een moeder mag verwachten. Ze koestert, troost, luistert en geeft inzicht. Ze biedt geborgenheid, kruip op haar schoot en je voelt je weer even kind. Je mag bij haar zijn wie je bent, goed zoals je bent. Ze is helend, je vindt jezelf bij haar terug.

Je hoofd uit, luisteren naar je ziel om zo gevoed te worden. Wat is voor jou van belang vandaag? Op adem komen, in je kracht gaan staan, je zachtheid ervaren? Wat in jezelf wil je voeden vandaag?
Vanuit rust ga je in een trancereis terug naar de bron, terug naar jezelf, om vanuit jezelf heerlijk te gaan festivallen. Doe je mee, zo aan het begin van de dag?

 

Ilonka Heideveld   www.loosterveld.nl    
Workshop: Voormoeder ceremonie

Grote Moeder, Moeder Aarde, iedere vrouw draagt haar in zich. Vertegenwoordigt haar. Koesteren, luisteren, inzicht geven, geborgenheid, mogen zijn wie je bent bij haar. Door je te verbinden met de Grote Moeder, vind je jezelf terug, kom je bij jezelf thuis. Maar ook in verbondenheid met andere vrouwen. Veel vrouwen zijn ons voorgegaan, onze voormoeders. In alle liefde, met daarin ook pijn en verdriet. Zij zijn onze bedding, van waaruit jij mag groeien, mag zijn wie je bent. Van waaruit jij het moederlijke door mag geven aan de vrouwen die na je komen.

In deze ceremonie eren en herdenken we de voormoeders, eren daarin het vrouwelijke en moederlijke in ons, in verbondenheid met de Grote Moeder, Moeder Aarde. Normaal gesproken is dit een vrouwenceremonie. Maar we zijn vandaag op een festival en ik weet dat er ook mannen zijn die het moederlijke in zich koesteren. Dus ben je man en voel je je geroepen door je voormoeders, ben je welkom bij deze ceremonie.

Deze ceremonie is ontstaan naar aanleiding van deze dag:

254 kilometers bezinnen. Op een nieuwe oude route, de kustroute van Porto naar Santiago de Compostela. In mei 2017 hebben mijn man en ik deze route gelopen. Oude paden, waarop veel pelgrims ons zijn voorgegaan. Ik ging bezinnen, niet pelgrimeren. Voor mij geen boetedoening, maar verbinden. Mijn christen-zijn met mijn sjamaan-zijn. Het zong al een paar dagen op de oude paden: ‘boeten zul je, buigen, klein houden zullen we je’. Het klopt zo niet met de prachtige natuur, maar het was er wel. En toen, op weg naar Padron:

De bourdonklok, de klok waarmee de doden herdacht worden. We hoorden hem voor we de kerk zagen. Zou er een begrafenis zijn? Nee, op het prikbord voor de kerk hing een bericht. Er was een 84 jarige vrouw overleden. En daarbij stonden vele namen van vrouwen die haar waren voorgegaan. Voor haar werd de klok geluid. Hoe mooi is dat! En ineens waren ze er, de voormoeders. De vrouwen die ons zijn voorgegaan. Haar voormoeders, de mijne, vele anderen. En weer waren daar die woorden: boeten zul je, buigen, klein zullen we je houden. En in al die vrouwen was daar Maria, Moeder der moeders. 'Laat maar los', zei ze, 'geef het maar mee aan het water, dat schoont het wel'. Langzaam maar zeker veranderde die woorden in Licht en liefde. ‘Licht ben je, liefde ben je’. Aangekomen in Padron heb ik in de kerk een kaars voor alle vrouwen aangestoken, voor Licht en liefde. Morgen de laatste 23 km van de Camino. Ik ben een gezegend mens.

 
 

Mirjam Plaisier   www.yahete.nl 
Workshop: Sjamanistische Klankhealing 

Een sjamanistische klankhealing is een heerlijke sessie om te ondergaan. Je hoeft niets anders te doen dan te liggen en te ervaren.

We werken met verschillende muziekinstrumenten en met de stem, op en om het lichaam heen waardoor er heling komt op die plaatsen waar dit nodig is. De verschillende muziekinstrumenten met verschillende tonen hebben ieder op hun eigen manier een helende werking. Klanken zorgen voor energiestromen in ons lichaam, waardoor blokkades opgeheven kunnen worden. De geest kan tot rust komen, spieren kunnen ontspannen en er kan verlichting van pijn ervaren worden.De trillingen van klank hebben een bijzonder effect op het lichaam en werken nog dagen door na een sessie.
We nodigen je graag uit om te komen genieten van deze mooie klankreis.


 

Noorse Sjamaan Christer   www.nordicshamanism.nl
Healingen: Privé Sessie

Christer, deze Noorse Sjamaan bewijst keer op keer weer hoe grondig en precies hij kan werken. De helingen hebben direct effect en brengen hele veranderingsprocessen te weeg. Hij pakt vaak zonder veel woorden de problemen al op en gaat direct de diepte in. Lagen die vaak moeilijk te bereiken zijn heelt hij in samenwerking met jou, en gaat vaak zo ver als het lichaam op dat moment aan kan.

Door zijn krachtige lichtvibratie en zijn begeleiding weet hij je naar oude pijnen en blokkades te leiden en helpt je deze los te laten. Zijn focus ligt voornamelijk op de emoties, maar hiermee ook oude karma, zowel van dit leven, vorige levens als familie karma. Hij maakt deze los door je erdoorheen te laten ademen of eventueel eenvoudige klanken te maken.
Ook ziekten komen vaak voort uit emotionele disbalansen en worden ook direct of indirect meegenomen in zijn helingen. Als een soort stofzuiger weet hij je oude pijn en emoties over te nemen, dit is zijn grote kracht!

Christer is down to earth. Zoals hij zelf zegt kun je je bezighouden met allerlei lagen van dit bestaan, maar op het moment dat er emoties in de weg zitten kun je zoeken wat je wilt, je zult niet vinden wat je wenst. Vaak komt dit zoeken voort uit een ontevreden gevoel, maar door buiten jezelf te gaan zoeken naar verlichting, loop je juist verder weg van jezelf. Het zijn de – vaak nog onbewuste – emoties die om aandacht vragen. Zijn filosofie is om bij het begin te beginnen, zonder al te veel woorden en daar vanuit gaat hij de diepte in. Hij nodigt je uit om weer thuis te komen bij jezelf, zodat je vanuit je krachtige kern kunt leven.

Privésessies:
De sessies zullen zittend beginnen waarbij u vragen kunt stellen en aan kunt geven welke werkgebieden voor u belangrijk zijn. De energie zal door middel van Christer versterkt worden en oude pijnen en karma zullen gevoeld en afgestroomd worden. Na verloop van tijd mag u op de behandeltafel gaan liggen en daar wordt de heling voortgezet.
Christer geeft mede tips en trucs om thuis mee te werken, evenals voedingsadvies waar nodig.

Het lichaam zal na de heling weer een nieuwe balans moeten vinden en het een en ander zal in het verloop nog opkomen, dit qua bewustwordingen of eventueel nog lichte emoties. U zult hierna meer vanuit u kern kunnen leven. Dit is een zeer effectieve manier van genezing die absoluut de moeite waard is om te ervaren!

Sessie duur: 15 á 20 minuten
Taal: Engels (vertaler zo nodig aanwezig)Noorse Sjamaan Christer   www.nordicshamanism.nl
Workshop: Klank & Energie

De workshops van Christer zijn krachtig!

In deze workshop wordt je ondergedompeld in zeer hoge vibraties die er voor zorgen dat alles wat niet meer dient aan oude karma en emoties omhoog komt en met gemak losgelaten wordt.

De energie zal geleidelijk worden opgebouwd en de diepere stukken, waar we vaak al tijden voor weglopen zullen worden aangeraakt. Dit kan intens voelen, maar hoe minder de weerstand is des te beter. Het idee is te zijn met wat opkomt, ermee te ademen en vervolgens los te laten. Dit alles zal onder begeleiding zijn van drum, fluit en zang van Christer, eventueel onze eigen klanken. Hoe meer we dit durven toe te laten, zonder oordeel, des te meer kan Christer voor ons betekenen. Tijdens het hele proces zal hij alles aan lage vibratie (karma, emoties en pijn) die niet meer dienen overnemen en voor ons afvoeren. Hij doet dit in razendsnel tempo.

Deze workshop is puur gericht op het loslaten van alle ballast en thuiskomen bij jezelf. Hierdoor zal je steeds meer leren leven vanuit je kern en het leven in al zijn lagen moeiteloos ervaren. Een zeer effectieve manier van genezing en absoluut de moeite waard om te ervaren!

Taal: Engels (vertaler aanwezig)Peter den Haring   www.peterdenharing.nl
Workshop: Trancereizen

Ik werk dan met (licht-)hypnotische technieken, die voor de meeste mensen toegang geven tot verborgen of onderdrukte gebieden in het onderbewustzijn. Die informatie kan uit vorige levens stammen maar net zo goed een archetypische voorstelling uit het zg. collectieve onderbewustzijn zijn. Ook een geleide fantasie of bijna-droom kan je nuttige en leuke inzichten verschaffen. Ik demonstreer in deze workshop een dergelijke trancereis. Wie daarvoor niet zo gevoelig is, help ik later op weg met helderziende waarnemingen uit de aura. Mijn aanpak is serieus maar ook vrolijk en relativerend. Je kunt zo op zoek gaan naar talenten en vaardigheden, naar liefdes en vreugde uit vorige levens. Ik laat je ondertussen ook kennismaken met een oefening voor beter gronden en het schoonmaken van je aura van niet-eigen energieën. Deze staan ook op mijn CD (na de workshop verkrijgbaar). Ook is er een CD beschikbaar die je privé Trancereis begeleiden kan.Vera Whistler  vwitleer@gmail.com
Workshop:  Visiondance

Dit is een heel oud , bijna vergeten ritueel van indianen,  dat  tot doel heeft een visioen te krijgen  door middel  van dans. Het visioen geeft zicht op wat er mogelijk is in de toekomst. Visioenen zijn altijd een bron van inspiratie geweest voor individuen en gemeenschappen. Zij geven oriëntatie aan het leven en zijn bronnen van kracht, vreugde en genezing .In de workshop maak je eerst een sjamanistische reis, dat is een visualisatie, begeleid door trommel of ratel, om je persoonlijke krachtdier te ontmoeten. Daarna beeld je in dans dit dier uit, dat jou steunt bij het daaropvolgende ritueel. ( We dansen op blote voeten of anti-slipsokken).

Het ritueel bestaat uit dans en zang, herhalend en monotoon van karakter, waardoor je ontvankelijker  wordt  voor de diepere lagen van je bewustzijn. Van daaruit maak je verbinding met je voorouders, die waardevolle  kennis en wijsheid te bieden hebben.Na het ritueel is er een korte nabespreking om je ervaringen te kunnen delen.Visiondance is iets voor jou als het voorgaande je nieuwsgierig maakt en je psychisch en fysiek normaal belastbaar bent.Mocht je bewustzijns-veranderende middelen gebruiken of neiging tot epilepsie, dan is het niet raadzaam dit ritueel  te doen.

Eventuele benodigdheden :
- iets om te schrijven,
- een ratel en/of een trommel
- een blinddoek


 

Yvo de Bruin   yvodebruin@gmail.com
Workshop: Op reis naar de onbekende steen

Een trancereis waarbij je een steen meekrijgt die je nog nooit hebt gezien. Kijken of je na de reis de steen er hetzelfde uitziet als toen je in de reis was. Contact maken met de energie van de steen zonder dat ons uiterlijke zien eraan te pas komt.

 

Yvo de Bruin   yvodebruin@gmail.com
Workshop: Werken met de kracht van jouw steen

Tijdens deze workshop gaan we bekijken welke stenen we bij ons dragen en wat ieders verhaal daarbij kan zijn. Ook gaan we de stenen reinigen en een ritueel doen om de steen te eren. Nadat we de steen hebben geëerd kunnen we de kracht van de steen vragen ons te ondersteunen. Door er een intentie of gebed met de steen me te geven.

Deze workshop wordt gegeven met edelstenen, heb je zelf een edelsteen neem deze dan mee.
Het is ook mogelijk edelstenen te kopen bij de verkoopkraam op het festival.

 

 Contact:

Voor meer informatie en afspraken kun je bellen of mailen met:

Caro Daalder

Mobiel: 06-2420 5581

Mail:
dequest@live.nl


 

[home]

  
 

 

  Site Map