Programma Sjamanistisch Festival 2018 
DSC_5539-Uil_Quest

Fotograaf: Pieter van DijkAanmelden
Festival 2018
Sjamanen 2018
Dag Indeling
Informatie


Hierbij het programma 2018
Het wordt aangevuld zodra er informatie binnenkomt.
Het staat op alfabet 
 
Download het programma (16 bladzijde): Programma_SF12.pdf

Download (1 bladzijde met tijden workshop): A4_workshoptijden_lijst.xlsx
 

 

Agnes Defillet    www.walkingturtle.be
Workshop: In contact met je innerlijke Uil

We gaan op zoek naar de Uil in onszelf en hoe dit ons leven kan verrijken en ons wijsheid kan brengen. Met Uilenmedicijn kunnen we oude en duistere zaken in onszelf helen. We nodigen de Spirit van Uil uit om ons helder te leren zien wat in het verborgene zit en met kracht vast te grijpen wat ons niet meer dient. Met Uil verbinden we ons met het Noorden, met de kracht van stilte en leeg zijn en zo voeding vinden. Met Uilenspirit gaan we luisteren naar waar antwoord te vinden bij levensvragen.

 

Agnes Defillet   
www.walkingturtle.be 
Workshop: De Sjamaan in jezelf

De mens is van oudsher een spiritueel wezen, op zoek naar zingeving in het bestaan. Deze werd traditioneel binnen de klassieke levensbeschouwingen gezocht aan dewelke men zichzelf over gaf. Vandaag de dag merken we hierin een verschuiving en een zoeken naar een meer persoonlijke zingeving. Sjamanisme als oeroude techniek is iets wat binnen dit kader een enorme opgang kent. Contact met krachtdieren en spirithelpers, gebruik maken van voorwerpen, werken met klank en trilling,... ontwikkelt de intuďtie en helpt betekenis geven aan gebeurtenissen in het leven.

In deze sessie gaan we op zoek naar de sjamaan in jezelf, je persoonlijke hulpbronnen, als verrijking van je innerlijke wereld en je spirituele kracht.

Kom met een open blik, nieuwsgierig en bereid om veranderingsprocessen toe te staan.

 

Alex de Jong  &  Berthe van Soest  www.facebook.com/khandrochod/
Workshop: Toegang tot Chöd 

Tibetaanse traditie: boeddhistische beoefening in een sjamanistische jas, of sjamanisme dat gekleed gaat als boeddhisme. De grondlegster van Chöd is Machig Labdrön, een vrouwelijke heilige uit de 11e eeuw. In de loop van de tijd, tot aan vandaag de dag, vestigden zich vele tradities rond vrouwelijke beoefenaren van Chöd. In een Chöd ceremonie benader je je eigen angsten, woede, verdriet en obstakels met liefde en geef je ze de aandacht die ze verdienen. "Ga naar de plaatsen die je bang maken", is één van de zegswijzen van Machig Labdrön, want juist daar kun je je bevrijden van de obstakels in je leven. Door jezelf symbolisch, maar zeer lichamelijk, weg te geven aan deze "negatieve" krachten, ervaar je hun en jouw bevrijding. De Chöd sadhana die wij uitvoeren heet "De Bulderende Lach van de Dakini", een sadhana vol theater, hilarisch en diepgaand bevrijdend. Wij zingen een makkelijk toegankelijke Nederlandse vertaling van deze beoefeningstekst, vanuit de intentie van goedheid en gulheid. Samen met jou geven we zonder terughoudendheid, liefde, warmte, de helende kracht van het hart.Aréke van der Meer    www.areke4you.nl
Healingen – Privé sessies

Aréke is intuďtief sjamanistisch healer en gebruikt hiervoor veelal haar handen die van nature helend zijn. Zoals ook de sjamanistische drum, haar stem en eventueel klankschalen en ratels.

Het is haar intentie om bij jou de harmonie te herstellen en het zelf herstellend vermogen te activeren, zij doet dit in samenwerking met haar spirituele begeleiders en gidsen.
Aréke van der Meer   www.areke4you.nl
Workshop: Klankhealing ligconcert

Klank,

klank is trilling
trilling is waar wij uit bestaan.
Door.
akoestische klanken worden je lichaam , geest en ziel "geraakt" en daarmee het zelfhelend vermogen geactiveerd.Een heerlijk bad van allerlei verschillende instrumenten zoals drums, ratels, tinkerbelletjes, gongen, regenstok, sansula's stem en zang hebben een helende werking op ons lichaam, gevoel, gedachten en ziel.

De klanken raken je op allerlei manieren, ze kunnen heel prettig zijn maar ook minder plezierig, dat is allemaal oké en helend, rustgevend of geeft je energie daar waar nodig is.

Je hoeft niets anders te doen dan te liggen, ervaren en genieten.

 
 

Banu van Shamana    www.shamana.nl 
Sjamanistische Healing, Privé Sessies

"A true healer does not heal you; she simply reflects back to you your innate capacity to heal.
She is a reflector, or a loving transparency.”

Als Energetisch Healer kijk ik eerst naar lichaamshouding en adem en via deze kanalen ‘lees' ik wat er op dat moment nodig is. Door middel van geleide meditaties brengen we samen bewustwording in zowel het fysieke als het energetische lichaam. Daarnaast werken we met de chakras en het kwantum energetisch veld om de energie in en om het lichaam weer goed te laten stromen.

Daarbij maak ik gebruik van technieken zoals magnetiseren, handoplegging, massage en/of gebruik ik kristallen, Light-language, trommels, ratels en andere gebruiken uit oude (sjamanistische) leringen om het lichaam weer te her-balanceren en op dna-niveau te (her)activeren.


 
Cees Elenbaas   www.ochtendnevel.nl
Sjamanistische Healingen - Privé sessies

De sjamanistische healingen die ik geef zijn intuďtieve healingen om de energie van de cliënt weer in balans te brengen. Deze healingen geef ik op lichamelijk, energetisch en zielsnivo.

Door trommelen en zingen maak ik contact met de spirits om hun hulp en bescherming te vragen tijdens de healing. De spirits helpen me afstemmen op en contact maken met de ziel van de cliënt. Door middel van beelden en gevoelens die ik door krijg wordt me duidelijk gemaakt waar bij deze specifieke healing aan gewerkt mag worden. Bij de healing maak ik gebruik van magnetiseren, geleide meditatie of ga ik in trance waarbij ik een reis maak naar de werelden voor of met de cliënt.
De duur van de healing is een half uur maar kan nog enkele dagen doorwerken. Ervaring leert dat deze healingen een grote verandering in ons leven kunnen bewerkstelligen door de aanraking op zielsniveau.


 

Cees Elenbaas   www.ochtendnevel.nl
Workshop: Drumworkshop

Drumworkshop waarbij we Uil in de stilte ontmoeten. Gezamenlijk gaan we drummen om bij onszelf te komen, elkaar te verwelkomen en alles om ons heen. Al drummend verbinden we ons met de energie van Uil die we tijdens de trancereis ontmoeten.
De workshop wordt gegeven door sjamaan Ochtendnevel.
Meenemen: eigen drum (als je die niet hebt kun je er een lenen), deken en sokken voor tijdens de trancereis  

Clasien Hundersmarck   www.debontemerel.nl
Workshop: Amulet maken

We maken de amulet van zoveel mogelijk natuurlijk materiaal: stukjes hout, kraaltjes, veertjes, maar ook van oude sieraden of eventueel stukjes stof.
Op een schijfje hout of stukje perkament tekenen we een symbool om het amulet heel persoonlijk te maken.

De kracht van de amulet
De amulet is iets tastbaars wat je er aan herinnert om gefocust te zijn op hetgeen je wil bereiken.
Dit kan zijn:
-ter bescherming
-om je een bepaalde gemoedstoestand te herinneren
-om een doel wat je graag wil bereiken
Een amulet wordt gemaakt met een bepaalde intentie. Daarom is het belangrijk je amulet te wijden door er een energie aan te verbinden. Aan het eind van de workshop wijden we het voorwerp in, in een kleine ceremonie.
Een krachtig amulet hoeft er niet mooi uit te zien, maar is mooi omdat hij voor jou een speciale betekenis heeft.


Kosten € 5,- voor materiaal

 

Coen Tuerlings  www.shamantouch.com                                                                                  
Workshop:  Shaman Voice

Met de workshop Shaman Voice ontwikkel je een bewust contact met je eigen stem, je lichaam, je emoties en je ziels-kwaliteiten. Je leert werken met Shaman Voice techniek. Het is een eenvoudige en krachtige techniek voor verandering in bewustzijn, healing en trance werk.

De aangeboden oefeningen en technieken zijn een selectie uit oude sjamanistische rituelen, sound healing technieken, lichaamsbewustzijn en emotional release werk. Voor iedereen toegankelijk, er is geen ervaring nodig. Creëer een hartsverbinding waarin je je eigen stem vrij kan laten klinken. Voel de kracht van je stem en de helende kwaliteit. Ontdek intuďtief welke energie je ruimte mag geven voor energetische healing. Voel je verbonden met je eigen zielenlied. Ervaar de koestering van je eigen klanken en de ondersteuning dat je nooit alleen bent. Ontdek jouw waarheid en maak je vrij van belemmeringen om werkelijk op pad te gaan zoals het voor jou bedoelt is…

Coen Tuerlings is een ervaren Shamanic healer met een diep geworteld contact met de subtiele lagen. Alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanuit dit innerlijk contact neemt Coen je mee naar die lagen waar je verbinding voelt met je authenticiteit en de ‘schuilhoeken’ van je psyche. Hij ondersteund je vanuit een breed healingsveld om vol te leven vanuit je eigen kern. Coen is werkzaam als professional soundworker en shamanic practitioner in de gezondheidszorg, de coaching sector, de educatieve sector en wellness. Stevig geaard laat hij zich met de energie van klanken meevoeren die hem in contact brengen met het wezenlijke. Coen wordt door deelnemers ervaren als geďnspireerd, gedreven, zorgzaam, humorvol en warm.Ilonka Heideveld    www.loosterveld.nl
Workshop: Herbronnen

Moeder Aarde biedt alles wat je van een moeder mag verwachten. Ze koestert, troost, luistert en geeft inzicht. Ze biedt geborgenheid, kruip op haar schoot en je voelt je weer even kind. Je mag bij haar zijn wie je bent, goed zoals je bent. Ze is helend, je vindt jezelf bij haar terug.

Je hoofd uit, luisteren naar je ziel om zo gevoed te worden. Wat is voor jou van belang vandaag? Op adem komen, in je kracht gaan staan, je zachtheid ervaren? Wat in jezelf wil je voeden vandaag?
Vanuit rust ga je in een trancereis terug naar de bron, terug naar jezelf, om vanuit jezelf heerlijk te gaan festivallen. Doe je mee, zo aan het begin van de dag?

 

Ilonka Heideveld   www.loosterveld.nl    
Workshop: Voormoeder ceremonie

Grote Moeder, Moeder Aarde, iedere vrouw draagt haar in zich. Vertegenwoordigt haar. Koesteren, luisteren, inzicht geven, geborgenheid, mogen zijn wie je bent bij haar. Door je te verbinden met de Grote Moeder, vind je jezelf terug, kom je bij jezelf thuis. Maar ook in verbondenheid met andere vrouwen. Veel vrouwen zijn ons voorgegaan, onze voormoeders. In alle liefde, met daarin ook pijn en verdriet. Zij zijn onze bedding, van waaruit jij mag groeien, mag zijn wie je bent. Van waaruit jij het moederlijke door mag geven aan de vrouwen die na je komen.

In deze ceremonie eren en herdenken we de voormoeders, eren daarin het vrouwelijke en moederlijke in ons, in verbondenheid met de Grote Moeder, Moeder Aarde. Normaal gesproken is dit een vrouwenceremonie. Maar we zijn vandaag op een festival en ik weet dat er ook mannen zijn die het moederlijke in zich koesteren. Dus ben je man en voel je je geroepen door je voormoeders, ben je welkom bij deze ceremonie.

Deze ceremonie is ontstaan naar aanleiding van deze dag:

254 kilometers bezinnen. Op een nieuwe oude route, de kustroute van Porto naar Santiago de Compostela. In mei 2017 hebben mijn man en ik deze route gelopen. Oude paden, waarop veel pelgrims ons zijn voorgegaan. Ik ging bezinnen, niet pelgrimeren. Voor mij geen boetedoening, maar verbinden. Mijn christen-zijn met mijn sjamaan-zijn. Het zong al een paar dagen op de oude paden: ‘boeten zul je, buigen, klein houden zullen we je’. Het klopt zo niet met de prachtige natuur, maar het was er wel. En toen, op weg naar Padron:

De bourdonklok, de klok waarmee de doden herdacht worden. We hoorden hem voor we de kerk zagen. Zou er een begrafenis zijn? Nee, op het prikbord voor de kerk hing een bericht. Er was een 84 jarige vrouw overleden. En daarbij stonden vele namen van vrouwen die haar waren voorgegaan. Voor haar werd de klok geluid. Hoe mooi is dat! En ineens waren ze er, de voormoeders. De vrouwen die ons zijn voorgegaan. Haar voormoeders, de mijne, vele anderen. En weer waren daar die woorden: boeten zul je, buigen, klein zullen we je houden. En in al die vrouwen was daar Maria, Moeder der moeders. 'Laat maar los', zei ze, 'geef het maar mee aan het water, dat schoont het wel'. Langzaam maar zeker veranderde die woorden in Licht en liefde. ‘Licht ben je, liefde ben je’. Aangekomen in Padron heb ik in de kerk een kaars voor alle vrouwen aangestoken, voor Licht en liefde. Morgen de laatste 23 km van de Camino. Ik ben een gezegend mens.

  

Jolanda Setz   www.courantcoaching.nl
Workshop: 
De Uil zat in de Olmen”

Bij deze Sjamanistische workshop neemt de wijze Uil ons mee naar het Bomen en Plantenrijk. Daar zullen wij de Dryaden ontmoeten. De Dryaden representeren de ziel van bomen en zij zullen ons tonen welke bomen zich willen verbinden met ons en ook op welk niveau en waarom.

De communicatie met bomen gaat via je intuďtieve zintuigen en juist die zijn bij Sjamanen zo goed ontwikkeld. Tijdens deze workshop gaan we ook dat aspect van de Sjamaan in jou activeren.

 

Tijdens mijn eigen inwijdingsreis om de Sjamaan in mij wakker te maken ontdekte ik dat voor mij die verbinding vooral door middel van het Bomen en Plantenrijk heel krachtig was en praktisch op aarde in te zetten.

Iedereen kan verbinding maken met de krachten in de Natuur, maar het is wel een kwestie van eerst in je eigen veilige ruimte komen waardoor je op een andere manier gaat waarnemen.

 

Ik begeleid mensen al vanaf 2002 om in een intuďtieve staat van waarnemen te komen.

Dat ga ik tijdens deze reis ook doen met behulp van mijn Sjamanendrum, die geheel ingewijd is in het Andesgebergte door de Paquo’s tijdens mijn inwijdingsreis van de Nusta Karpay in Peru.

In Glastonbury heeft de drum door communicatie met de eeuwenoude Eiken Gog en Magog zich bewezen als instrument om de stem van de Dryaden te kunnen doorgeven.

 

Laat je meevoeren met de vloeiende courante stroom van het moment en geniet van deze bijzondere reis. Ik verwelkom je graag tijdens het Sjamanistisch festival!

 

Voorbereiding:
Zing een paar keer uit volle borst 3x daags:

 

De Uil zat in de Olmen bij ’t vallen van de nacht

En achter gindse heuvels, daar riep de Koekoek zacht:

Koekoek, Koekoek, koe koe koe koe koekoek….

 

Jos Kester   www.joskester.com
Workshop: Medicijn- of levenswiel

Het medicijnwiel symboliseert de kringloop van het leven en de schepping. Iedere windrichting vertegenwoordigt een periode in het leven met de daarbij behorende lessen die we moeten doorlopen. Black Bear heeft deze lessen als volgt omschreven:

- If you are waiting and waiting for the right time to begin you are stuck in the East.

- If you want it all now you are stuck in the South.

- If you want it in a certain way you are stuck in de West.

- If you think you didn’t do it good enough you are stuck in the North.

Het woord medicijn heeft voor een sjamaan een diepere betekenis dan louter een geneesmiddel. Voor een sjamaan betekent ‘medicijn’ levensenergie waar men onbeperkt gebruik van kan maken, maar tevens kennis van alles dat zich manifesteert in onze wereld. Een medicijnwiel is een cirkel van kennis die het geheel en de volledigheid van het leven omvat. In de meest oorspronkelijke vorm is het medicijnwiel een cirkel met daarin een kruis. De punten van het kruis zijn de toegangspoorten tot de paden die naar het centrum leiden, dat het punt is van volledig evenwicht en volledige heelheid. Het omcirkelde kruis stelt de levensenergie in staat in drie richtingen te stromen, vanuit het centrum naar buiten, de ruimte omcirkelend en naar binnen. In het centrum zijn wil zeggen in harmonie en in evenwicht met alles. Overal op de wereld komt dit symbool voor. In prehistorische grotschilderingen, bij de Kelten, in de mandala’s uit Tibet en in het medicijnwiel van de indianen.

We willen je gedurende de workshop in de gelegenheid stellen het levenswiel te lopen van het oosten naar het noorden. Tussen deze twee kardinale punten ligt jouw levenspad, dat begint in het oosten bij je geboorte en eindigt in het noorden waar je overgaat. Het is mogelijk dit levenspad meditatief te lopen om na te gaan hoe die weg was door dit aardse tot aan het punt waar je nu bent aanbeland. Maar je loopt ook verder naar het noorden om te voelen/zien hoe dit pad verder gaat. Het levenswiel bestaat uit vijf stenen, waarvan vier op de windrichtingen en een in het midden. Dit is het creatieve principe of schepper/stersteen. Als je in het noorden bent aangekomen stap je naar de steen in het midden en vraag je wat je levensdoel is in dit leven.

Ontmoeting met je Voorouders en het Medicijnwiel zijn thema’s waarmee ik regelmatig werk, ook individueel. Zie www.joskester.com

 
 

Lucia Klinefelter   www.laloba.nu
Workshop: Op de vleugels van de uil

De totem van dit sjamanistische festival is de uil. Het is een dier dat in de nacht leeft en goed in het donker kan zien. In deze workshop gaan we samen met de uil op zoek naar wat in ons leven onderbelicht is. Werk je bijvoorbeeld te veel en is er maar weinig ruimte voor spelen en lekker niets hoeven te presteren? Geef je veel aan je gezin / je vrienden, maar durf je jezelf te weinig open te stellen om van hen te ontvangen? In deze workshop ga je jouw verborgen kant naar het licht halen, zodat je meer in balans kunt komen. Via een trancereis ga je op de vleugels van de uil op zoek naar dit onderbelichte stuk. Met je stem geef je het een plek in je lichaam en kom je er steeds meer mee in contact.

Deze workshop wordt begeleid door Thea Lucia Klinefelter, zij coacht mensen bij het leven van hun bezielingen geeft workshops hierover. Daarbij maakt ze gebruik van sjamanistische rituelen, stem en dans.

 

Lucia Klinefelter   www.laloba.nu
Workshop: Weef je eigen web (workshop voor vrouwen)

In het sjamanisme zien we de natuur als een spiegel voor onze persoonlijke ontwikkeling. In deze workshop laten we ons inspireren door de spin. In het najaar zijn ze volop aanwezig. Ze weven in korte tijd een prachtig netwerk en het herfstlicht maakt de dauwdruppels in hun web tot parels. Als mens kun je jezelf zien als weefster van je eigen leven. Doe jij werkelijk de dingen die voor jou belangrijk zijn; is jouw web geweven van draden die je ziel voeden? Daarnaast is er nog een web van mensen met wie je verbonden bent. Jij kunt hen en zij kunnen jou steunen bij het weven van je persoonlijke web.
Deze thema’s komen aan bod in de workshop. Het helpt jou de eerste stap te zetten voor dat wat al lange tijd in jouw sluimert. Tijdens deze workshop is het bijna volle maan, dus tijd om dit sluimerende aspect in het volle licht te zetten. Je mag je hierbij gesteund voelen door de vrouwen om je heen.

De workshop wordt begeleid door Thea Lucia Klinefelter, zij laat zich bij haar vrouwenwerk inspireren door de natuur, de fases van de maan en de oermoeders uit de Noord-Amerikaanse indianentraditie.


 

Mirjam Plaisier   www.yahete.nl  &  Banu van Shamana   www.shamana.nl 
Workshop: Sjamanistische Klankhealing 

Een sjamanistische klankhealing is een heerlijke sessie om te ondergaan. Je hoeft niets anders te doen dan te liggen en te ervaren.

We werken met verschillende muziekinstrumenten en met de stem, op en om het lichaam heen waardoor er heling komt op die plaatsen waar dit nodig is. De verschillende muziekinstrumenten met verschillende tonen hebben ieder op hun eigen manier een helende werking. Klanken zorgen voor energiestromen in ons lichaam, waardoor blokkades opgeheven kunnen worden. De geest kan tot rust komen, spieren kunnen ontspannen en er kan verlichting van pijn ervaren worden.De trillingen van klank hebben een bijzonder effect op het lichaam en werken nog dagen door na een sessie.
We nodigen je graag uit om te komen genieten van deze mooie klankreis.


 

Noorse Sjamaan Christer   www.nordicshamanism.nl
Healingen: Privé Sessie

Christer, deze Noorse Sjamaan bewijst keer op keer weer hoe grondig en precies hij kan werken. De helingen hebben direct effect en brengen hele veranderingsprocessen te weeg. Hij pakt vaak zonder veel woorden de problemen al op en gaat direct de diepte in. Lagen die vaak moeilijk te bereiken zijn heelt hij in samenwerking met jou, en gaat vaak zo ver als het lichaam op dat moment aan kan.

Door zijn krachtige lichtvibratie en zijn begeleiding weet hij je naar oude pijnen en blokkades te leiden en helpt je deze los te laten. Zijn focus ligt voornamelijk op de emoties, maar hiermee ook oude karma, zowel van dit leven, vorige levens als familie karma. Hij maakt deze los door je erdoorheen te laten ademen of eventueel eenvoudige klanken te maken.
Ook ziekten komen vaak voort uit emotionele disbalansen en worden ook direct of indirect meegenomen in zijn helingen. Als een soort stofzuiger weet hij je oude pijn en emoties over te nemen, dit is zijn grote kracht!

Christer is down to earth. Zoals hij zelf zegt kun je je bezighouden met allerlei lagen van dit bestaan, maar op het moment dat er emoties in de weg zitten kun je zoeken wat je wilt, je zult niet vinden wat je wenst. Vaak komt dit zoeken voort uit een ontevreden gevoel, maar door buiten jezelf te gaan zoeken naar verlichting, loop je juist verder weg van jezelf. Het zijn de – vaak nog onbewuste – emoties die om aandacht vragen. Zijn filosofie is om bij het begin te beginnen, zonder al te veel woorden en daar vanuit gaat hij de diepte in. Hij nodigt je uit om weer thuis te komen bij jezelf, zodat je vanuit je krachtige kern kunt leven.

Privésessies:
De sessies zullen zittend beginnen waarbij u vragen kunt stellen en aan kunt geven welke werkgebieden voor u belangrijk zijn. De energie zal door middel van Christer versterkt worden en oude pijnen en karma zullen gevoeld en afgestroomd worden. Na verloop van tijd mag u op de behandeltafel gaan liggen en daar wordt de heling voortgezet.
Christer geeft mede tips en trucs om thuis mee te werken, evenals voedingsadvies waar nodig.

Het lichaam zal na de heling weer een nieuwe balans moeten vinden en het een en ander zal in het verloop nog opkomen, dit qua bewustwordingen of eventueel nog lichte emoties. U zult hierna meer vanuit u kern kunnen leven. Dit is een zeer effectieve manier van genezing die absoluut de moeite waard is om te ervaren!

Sessie duur: 15 á 20 minuten
Taal: Engels (vertaler zo nodig aanwezig)Noorse Sjamaan Christer   www.nordicshamanism.nl
Workshop: Klank & Energie

De workshops van Christer zijn krachtig!

In deze workshop wordt je ondergedompeld in zeer hoge vibraties die er voor zorgen dat alles wat niet meer dient aan oude karma en emoties omhoog komt en met gemak losgelaten wordt.

De energie zal geleidelijk worden opgebouwd en de diepere stukken, waar we vaak al tijden voor weglopen zullen worden aangeraakt. Dit kan intens voelen, maar hoe minder de weerstand is des te beter. Het idee is te zijn met wat opkomt, ermee te ademen en vervolgens los te laten. Dit alles zal onder begeleiding zijn van drum, fluit en zang van Christer, eventueel onze eigen klanken. Hoe meer we dit durven toe te laten, zonder oordeel, des te meer kan Christer voor ons betekenen. Tijdens het hele proces zal hij alles aan lage vibratie (karma, emoties en pijn) die niet meer dienen overnemen en voor ons afvoeren. Hij doet dit in razendsnel tempo.

Deze workshop is puur gericht op het loslaten van alle ballast en thuiskomen bij jezelf. Hierdoor zal je steeds meer leren leven vanuit je kern en het leven in al zijn lagen moeiteloos ervaren. Een zeer effectieve manier van genezing en absoluut de moeite waard om te ervaren!

Taal: Engels (vertaler aanwezig)Peter den Haring   www.peterdenharing.nl
Workshop: Trancereizen

Ik werk dan met (licht-)hypnotische technieken, die voor de meeste mensen toegang geven tot verborgen of onderdrukte gebieden in het onderbewustzijn. Die informatie kan uit vorige levens stammen maar net zo goed een archetypische voorstelling uit het zg. collectieve onderbewustzijn zijn. Ook een geleide fantasie of bijna-droom kan je nuttige en leuke inzichten verschaffen. Ik demonstreer in deze workshop een dergelijke trancereis. Wie daarvoor niet zo gevoelig is, help ik later op weg met helderziende waarnemingen uit de aura. Mijn aanpak is serieus maar ook vrolijk en relativerend. Je kunt zo op zoek gaan naar talenten en vaardigheden, naar liefdes en vreugde uit vorige levens. Ik laat je ondertussen ook kennismaken met een oefening voor beter gronden en het schoonmaken van je aura van niet-eigen energieën. Deze staan ook op mijn CD (na de workshop verkrijgbaar). Ook is er een CD beschikbaar die je privé Trancereis begeleiden kan.

 

Petra Giesbergen    www.siberischsjamanisme.nl
Workshop: Flight of the Eagle

 

Intens ritueel met de adelaars-totem.

Iedereen heeft momenten dat je ineens in een innerlijke staat van helder bewustzijn komt, duidelijk inzicht hebt in hoe de dingen in elkaar steken en wat te doen. Voor de een uit zich dit in een helderheid, de ander in een zeer diep gevoel of weten. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens een ritueel, een wandeling, een samenzijn of een diepe staat van zijn. Bewustzijn en verbonden zijn met de Bron en de Bron in jou is heel belangrijk. Hieruit vloeit het juiste handelen, het juiste doel, weer contact met dat waar het voor jou om draait, balans het juiste woord om te zeggen precies op de juiste manier en tijd.
Dit is de staat waarin we in dit ritueel gaan werken of waar we naartoe gaan werken. Dat gaan we doen door o.a. de totem van de adelaar te roepen voor contact en overzicht.

De adelaar is de ‘koning’ onder de vogels. De adelaar heeft overzicht en ziet daarom de dingen die er werkelijk toe doen. Dit visionaire inzicht kan ver reiken: van het verleden tot in de toekomst en ook tot dat wat ruimte en tijd overstijgt.
Het feit dat ze zich enerzijds zo goed van het land kunnen voeden en anderzijds tot zulke grote hoogten kunnen opstijgen, maakt veel duidelijk over de verborgen betekenis van deze vogels als totem. Hij leert ons een evenwicht te vinden – van de aarde zijn, maar er niet aan gehecht. Jouw thuis zit in jezelf en al het goede komt uit het hier en nu, uit blessings van het verleden en dat wat je hart opent en heeft geopend.

 

Petra Giesbergen    www.siberischsjamanisme.nl
Workshop: Lodge of sacred mirrors

 

Healingritueel met sjamanistische oude spiegels

 

Deze spiegels werden gesmeed of gegoten, bij het afblussen werd er een ritueel gedaan om een verbinding te maken met een spiegelspirit.
Dit zijn geen spiegels om jezelf in te kunnen bekijken of weerspiegelen. De meeste spiegels zijn van koper of hele oude van brons. De kleur van het koper varieert.
De sjamanenleerling ging op zoek waar oude sjamanen hun spiegels hadden begraven of achtergelaten.

Wanneer de Spiegelspirit wilde werken met de sjamanenleerling riep hij deze zodanig dat de leerling hem vond.
Spiegels worden o.a. gebruikt voor healing, bescherming, zuiveren, reizen, scannen, rituelen, vloeken opheffen enz.

 

Lodge of sacred mirrors neemt je mee in een sterk veld van de 30 spiegels die Petra Giesbergen gedurende de jaren heeft kunnen bemachtigen. Een veld voor healing, voor intens contact met Spirit en een krachtig healing.


 

Vera Whistler  vwitleer@gmail.com
Workshop:  Visiondance

Dit is een heel oud , bijna vergeten ritueel van indianen,  dat  tot doel heeft een visioen te krijgen  door middel  van dans. Het visioen geeft zicht op wat er mogelijk is in de toekomst. Visioenen zijn altijd een bron van inspiratie geweest voor individuen en gemeenschappen. Zij geven oriëntatie aan het leven en zijn bronnen van kracht, vreugde en genezing .In de workshop maak je eerst een sjamanistische reis, dat is een visualisatie, begeleid door trommel of ratel, om je persoonlijke krachtdier te ontmoeten. Daarna beeld je in dans dit dier uit, dat jou steunt bij het daaropvolgende ritueel. ( We dansen op blote voeten of anti-slipsokken).

Het ritueel bestaat uit dans en zang, herhalend en monotoon van karakter, waardoor je ontvankelijker  wordt  voor de diepere lagen van je bewustzijn. Van daaruit maak je verbinding met je voorouders, die waardevolle  kennis en wijsheid te bieden hebben.Na het ritueel is er een korte nabespreking om je ervaringen te kunnen delen.Visiondance is iets voor jou als het voorgaande je nieuwsgierig maakt en je psychisch en fysiek normaal belastbaar bent.Mocht je bewustzijns-veranderende middelen gebruiken of neiging tot epilepsie, dan is het niet raadzaam dit ritueel  te doen.

Eventuele benodigdheden :
- iets om te schrijven,
- een ratel en/of een trommel
- een blinddoek


 

Yvo de Bruin   yvodebruin@gmail.com
Workshop: Op reis naar de onbekende steen

Een trancereis waarbij je een steen meekrijgt die je nog nooit hebt gezien. Kijken of je na de reis de steen er hetzelfde uitziet als toen je in de reis was. Contact maken met de energie van de steen zonder dat ons uiterlijke zien eraan te pas komt.

 

Yvo de Bruin   yvodebruin@gmail.com
Workshop: Werken met de kracht van jouw steen

Tijdens deze workshop gaan we bekijken welke stenen we bij ons dragen en wat ieders verhaal daarbij kan zijn. Ook gaan we de stenen reinigen en een ritueel doen om de steen te eren. Nadat we de steen hebben geëerd kunnen we de kracht van de steen vragen ons te ondersteunen. Door er een intentie of gebed met de steen me te geven.

Deze workshop wordt gegeven met edelstenen, heb je zelf een edelsteen neem deze dan mee.
Het is ook mogelijk edelstenen te kopen bij de verkoopkraam op het festival.

 

 Contact:

Voor meer informatie en afspraken kun je bellen of mailen met:

Caro Daalder

Mobiel: 06-2420 5581

Mail:
dequest@live.nl


 

[home]

  
 

 

  Site Map